Leggiero bar | Club Sandwich u Leggieru – tri kata čistog gastro užitka!
5959
post-template-default,single,single-post,postid-5959,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

BLOG

 

Club Sandwich u Leggieru – tri kata čistog gastro užitka!

23 Feb 2018, Posted by skuduz in Leggiero

Kava i torta već su uobičajena praksa u Leggieru, no pripremili smo vam nova slasna iznenađenja – odlične premium sendviče!

Pršut, šunka, sir, buđola… već su veliki hit među našim gostima, a sada je stiglo i pojačanje na tri kata. Riječ je o Club Sandwichu koji se sastoji od tri kriške prepečenoga kruha i slasnih redova mesa, sira i salate. U našu verziju popularnog sendviča ide prepečeni pileći file i fina kuhana šunka, sir Ementaler te dodatni umak sa sirom Grana Padano koji nadopunjuje sve okuse. Iceberg salata, rajčica i rikula dodatak su koji sendviču daju dodatnu svježinu.

 

No, znate li kako je nastao originalni Club Sandwich?

 

Ovakav stilski savršen sendvič navodno je kreacija još iz 19. stoljeća i to pomoćnog kuhara Dannyja Mearsa koji je radio u kultnom Saratog Club Houseu u New Yorku, otmjene kockarnice rezervirane samo za gentlemene. Zamišljen je kao isključivo muška hrana, no osobito ga je popularizirala fatalna zavodnica Wallis Simpson i njezin ljubavnik kralj Edward VIII.

Prijepor oko autorstva traje i danas u kulinarskim krugovima, baš kao i oko originalne recepture. Dvije ili tri kriške kruha? Piletina ili roast-beef, pršut ili šunka, koji sir? U Leggieru zato nema dileme, a naša verzija popularnog sendviča već je dostupna na zagrebačkim lokacijama – uskoro i u cijeloj Hrvatskoj.

 

Cijena svih sendviča je 12 kn. Izaberite omiljeni i uživajte u ugodnoj atmosferi Leggiero bara.