Leggiero bar | Nove slastice u Leggieru – probaj novi okus MANGO!
6034
post-template-default,single,single-post,postid-6034,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

BLOG

 

Nove slastice u Leggieru – probaj novi okus MANGO!

03 May 2018, Posted by skuduz in Leggiero, Uncategorized

Svibanj je mjesec pun događanja, a u Leggiero barovima svojim gostima uvijek želimo pružati više! Probaj novi okus koji miriši na ljeto… Stigla je torta MANGO! Savršeno kremasta i bogatog okusa.

Mango je izuzetno zdravo voće. Ne sadrži masti, bogat je vlaknima, vitaminima i mineralima, te sadrži vrlo malo kalorija. Evo nekoliko razloga zašto ga je dobro jesti svaki dan:

1. Jača i štiti imunitet

Mango je pun beta-karotena, a daleko najučinkovitija konverzija u vitamin A je upravo iz beta-karotena –  snažan antioksidant koji će štiti organizam od upala.

2. Sprječava rast stanica raka

Zbog visoke razine vitamina i antioksidanata, mango se pokazao odličan za prevenciju karcinoma. Učinkovit je u sprječavaju rasta stanica raka debelog crijeva i dojke te prostate – pokazala je to istraživanje stručnjaka s Texas AgriLife Researcha, koji su proučavali pet najčešćih vrsta manga koje su dostupne u SAD-u.

3. Uklanja probavne tegobe

Bogat je dijetalnim vlaknima, zbog toga se preporučuje u slučaju usporene probave. Ovo voće sadrži i probavne enzime koji smiruju želudac i pomažu kod povećanog lučenja želučane kiseline.

4. Poboljšava rad mozga

Mango je pun vitamin B6, koji je odgovoran za funkcioniranje živčanog sustava i mozga. Štoviše, vitamin B6 pomaže u formiranju nekoliko neurotransmitera u mozgu, odgovornih za zdrav i miran sante utjeće na raspoloženje. Amino kiselina glutamin iz manga jača koncentraciju i poboljšava memoriju.

5. Pomaže kod anemije

Zbog visokog udjela željeza, mango se preporučuje svima koji pate od anemije, a posebno trudnicama i ženama u menopauzi. Trudnice, kojima su liječnici propisali dodatke prehrani sa željezom mogu dio svojih potreba za ovim elementom zadovoljiti jedući ukusni mango.

6. Štiti kožu

Mango je učinkovit za rješavanje problema začepljenih pora na koži. Ako imate problema s aknama, konzumacija manga će vam koristiti. Uklonite pulpe manga i primjenite na koži oko 10 minuta prije pranja. To će učiniti kožu mekom i sjajnom.

7. Drži kolesterol pod kontrolom

Mango sadrži puno vitamina C, pektina i vlakana koji održavaju razinu kolesterola u tijelu pod kontrolom. Svjež mango je odličan izvor kalija koji je prijeko potreban za očuvanje zdravlja srca te kontrolu krvnog tlaka.

8. Čuva zdravlje očiju

Mango sadrži velike količine vitamina A – jedna šalica manga zadovoljava skoro 25 posto od preporučene doze dnevnog unosa ovog vitamina. Vitamin A je ključan u prevenciji mnogih oboljenja vezanih uz oči i vid.