Leggiero bar | Novi slatki kolačići u Leggieru – Jeste li probali macarons?
5965
post-template-default,single,single-post,postid-5965,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

BLOG

 

Novi slatki kolačići u Leggieru – Jeste li probali macarons?

12 Oct 2018, Posted by skuduz in Leggiero

Ako ih još niste kušali, sigurno ste čuli za macarons. Originalne francuske kolačiće uspješno proizvodi slastičarnica Torterie Macaron, u čijim slasticama uživate u našim barovima diljem hrvatske. Macaronsi su hrskavi izvana i meki iznutra, zato su idealan slatki zalogaj!

Pripremaju se od bademovog brašna, šećera i bjelanjaka, te se pune visokokvalitetnom kremom. Tope se u ustima i prava su delicija za sve one koji ne mogu odoljeti slatkom! U Leggiero su stigli macaronsi pa možete izabrati svoj omiljeni okus.

 

No jeste li znali kako su macaronsi dobili ime?

 

Riječ macarons potječe od talijanske riječi maccheroni što bi se moglo prevesti kao – fina tjestenina. Navodno su u Francucku došli s dolaskom Katarine de Medici koja je povodom svog vjenčanja s Henrikom II. 1533. godine, povela sa sobom i svog osobnog slastičara.

Tridesetih godina prošlog stoljeća pariške je macaronse oblikovao Pierre Desfontaines. Odlične bademove kolačiće možete naći u zagrebačkim slastičarnicama Torterie Macaron, a odnedavno i u Leggiero barovima u cijeloj Hrvatskoj!

 

Kad vas put sljedeći put odvede u Leggiero, sjetite se probati originalne macarons o kojima ćete zasigurno, nakon što ih probate,  još dugo razmišljati!

 

U svim Leggiero barovima potražite POSEBNU PONUDU – kava i macarons po posebnoj cijeni!