Leggiero bar | NOVO u Leggieru! Probaj slasnu slanu pitu – QUICHE
5992
post-template-default,single,single-post,postid-5992,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

BLOG

 

NOVO u Leggieru! Probaj slasnu slanu pitu – QUICHE

03 Apr 2018, Posted by skuduz in Leggiero

Nakon što su premium sendviči osvojili naše goste, pripremili smo vam još jedan specijalitet! Riječ je o slanoj piti ili quicheu – mnogima omiljen i pod nazivom „slana torta“.

Quiche (čit. KIŠ) je odličan kao konkretan ručak uz kavu na pauzi na poslu, ili kao hranjiva lagana večera. Dolazi u dva odabrana okusa –  slanina, poriluk i sir, te špinat i sir kao odličan odabir za vegetarijance.

Quiche je dostupan u Leggiero barovima diljem Hrvatske po promo cijeni od 10kn (osim Arena Zagreb, CCO West, WestGate i Varaždin Lumini).

 

Kako je nastao Quiche?

 

Po svojim slanim pitama Francuska je poznata diljem svijeta, ali manje je poznato da najslavnija pita Quiche Lorraine, originalno potječe iz ruralnih krajeva Njemačke, odakle je iz srednjeg vijeka došla u Francusku. Njemačka riječ za kolač “küche”, tako je uz male izmjene ime prilagođeno u “quiche” i tako je ostalo do danas.

Tradicionalno francusko jelo jede se za doručak, ručak i večeru, a može se servirati i toplo i hladno. Na vama je da izabere i uživate jer Leggiero bar nudi za svakoga ponešto 🙂