Leggiero bar | Žena na voditeljskoj poziciji u Leggiero baru: “Volim svoj posao”
5975
post-template-default,single,single-post,postid-5975,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

BLOG

 

Žena na voditeljskoj poziciji u Leggiero baru: “Volim svoj posao”

08 Mar 2018, Posted by skuduz in Leggiero

Sve je više žena na vodećim pozicijama, a Leggiero barovi itekako prate trendove. Poznati lanac kafića, s 20 lokacija diljem Hrvatske, ponosi se što među mnogobrojnim muškim kolegama ima i žena koje su voditeljice na lokaciji – što nije nimalo lak zadatak!

Ema je u Leggieru timu više od 10 godina, a njezin uspješan primjer prate i mlađe kolegice. Tako se i Nikolina Starešina ohrabrila i uhvatila u koštac s menadžerskim zadacima – ona je voditeljica u Leggiero baru u Samoboru.

 

“Volim svoj posao, volim što je svaki dan drugačiji. Upoznajem puno novih ljudi, svaki dan učim, gledam kako ljudi napreduju i kako utječem na njihov razvoj – i ono najbitnije – popijem puno finih kavica jer šefica ipak dobije najbolju kavu”

„Najveći izazov s kojim sam se suočila je kako postat nadređen ljudima s kojima sam do jučer bila kolegica. Postati autoritit nije proces koji se dogodi preko noći, nego je dugotrajan proces kroz koji su moji kolege morali prihvatiti da s mojom novom ulogom dolaze i nova zaduženje te se neki naši odnosi na određenoj razini moraju promijeniti“, naglašava Nikolina koja se prisjetila svojih početaka:

Moj put u Leggieru je počeo otvorenjem lokala u Samoboru. Prijateljica mi je radila na Savici i kada mi je pričala o Leggieru, znala sam da je to lokal za mene. Počela sam kao vanjski konobar te sam malo po malo napredovala do pozicije voditelja. Nije bilo lako, ali vjerujem da ako daješ sve od sebe rezultat ne može izostati“.

 

Kako biti dobar voditelj tj. voditeljica tima?

 

Trudim se biti precizna i konkretna u komunikaciji. Svi imamo jako puno posla i ako im nisu jasni zadaci koje moraju obaviti zakompliciramo si živote. Na kraju sjednemo, popričamo o svemu i vidimo da li smo mogli bolje. Koji put nađemo rješenje, a koji put si pomislimo – što nam se to danas dogodilo?!

Razlike između muškaraca i žena postoje. Načelno, žene jesu emotivnije i koji puta teže prihvaćaju kritike, s druge strane imaju više razumijevanja za nove djelatnike, pružaju veću podršku u teškim situacijama. Opet, ništa od toga nije pravilo danas.

Nekako najbolje funkcioniramo kada je podjednak broj žena i muškaraca u timu. Do sada nisam imala problema s autoritetom kod muškaraca“, ističe Nikolina koja isto tako smatra kako je danas ženama bolje nego prije 30-tak godina.

Sve ovisi o tome gdje smo se rodili i gdje živimo. Jako puno žena i dalje ne uživa slobodu koju mi imamo, ali napredak se vidi. Danas  se puno toga od nas očekuje, ali samo zato jer smo pokazale da mi to možemo”, kaže Nikolina s osmijehom na licu.

Leggiero ima lanac kafića diljem hrvatske i prepoznatljivi smo po odličnoj kavi, slasticama (odnedavno su i sendviči u ponudi) i usluzi. Želite li i biti dio Leggiero tima? Pošalji nam svoj životopis na mail ljudski.potencijali@leggiero.hr ili ispuni upitnik na LINKU.